TBMM 104. yaşını kutluyor… Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir’i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle beraberindeki çocuklarla Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

TBMM 104. yaşını kutluyor… Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir’i ziyaret etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle beraberindeki çocuklarla Anıtkabir’i ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

TBMM 104. yaşını kutluyor... Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti

COŞKUN ERGÜL/ANKARA-  TBMM Genel Kurulu’nda dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Özel Oturumu düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, özel oturumu açışında “(Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) düsturu altında, inşallah aranızdan çok sayıda evladımızın gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğini biliyoruz” dedi. TBMM’nin kuruluşunun, sadece siyasi bir hatırlamanın ötesinde, geleceğe ait umutların tekrarlandığı bir gün olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz.” ifadesini kullandı.

TBMM 104. yaşını kutluyor... Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti

‘HAYIR’ OYU GÜLDÜRDÜ

Kurtulmuş konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup, oya sundu. Önergeye “hayır” oyu veren çocukların olması Genel Kurul Salonu’nda gülüşmelere neden oldu. Kurtulmuş, esprili şekilde önergenin oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edildiğini belirtti. Kabul edilen önerge doğrultusunda Kurtulmuş, Başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan’a devretti. Başkanlık Divanı’ndaki katip üye koltuklarına da 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ile Mehmet Ömür Bakan oturdu.

‘UZAY MACERASI SÜRECEK’

Aysima Arslan, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu adımın, geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini, uzayın sonsuz derinliklerine kadar taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu belirtti. Arslan, “Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir” dedi.

TBMM 104. yaşını kutluyor... Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik Temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kurtulmuş, milletvekilleri ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal tarafından ödüller verildi.

Genel Kurul’da daha sonra Çocuk Özel Oturumu Bildirisi okunarak, oylandı. Özel oturumu, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bazı milletvekilleri de izledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.