TL cinsinden ilk yeşil borçlanma

İş Bankası 500 milyon TL tutarında, iki yıl vadeli yeşil tahvil ihraç etti. İşlem, bankacılık sektörü tarafından yurtiçinde TL cinsinden gerçekleştirilen ilk yeşil borçlanma aracı ihracı oldu.

TL cinsinden ilk yeşil borçlanma
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Yurtiçinde nitelikli yatırımcılara satış yöntemi ile gerçekleştirilen ihracın büyüklüğü hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ilgisi sonucunda 500 milyon TL olarak gerçekleşti. İhraçtan sağlanan kaynak yeşil projelere verilen kredilerin finansmanı için kullanılacak.

Çeşitliliği artırıyor

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sürdürülebilirlik temalı orta ve uzun vadeli kaynak teminini stratejik hedeflerinin bütünleyici bir parçası olarak gördüklerini belirterek, iklim değişikliği ile mücadelede kaynak temininden sürdürülebilir ürün ve hizmetler yoluyla bu kaynakların müşterilere sunulmasına uzanan uçtan uca bir iş modeli benimsediklerini aktardı. Hakan Aran, “Sektörde ilk olma özelliği taşıyan yurtiçi yeşil tahvil ihracımızla temin ettiğimiz kaynakları da müşterilerimizin yeşil dönüşümünde yol gösterici bir iş ortağı olma amacımız doğrultusunda yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bankadan yapılan açıklamada ayrıca, “İş Bankası ikili anlaşmalar yoluyla sağlanan krediler, sendikasyon, seküritizasyon, eurotahvil ihracı ve hazine işlemlerine bir yenisini ekleyerek ihraç ettiği TL cinsi yeşil tahvil ihracı ile işlem çeşitliliğini artırmaya devam edecek” ifadesine yer verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.